Fri Frakt över 800:- | Fri Retur | Klarna & Swish

Höie

Saga Varmt Duntäcke 150x210cm

 • 4795:-
 • 3836:-

Svanenmärkt, Allergivänligt duntäcke som rekommenderas av Asthma Allergy Nordic, nordiska astma och allergiförbundet. Ett duntäcke med hög dun andel skapar en h... Läs mer

Leveranstid: 1-4 dagar
Handla tryggt - Säkra betalningar
Payment with Klarna Payment with Swish
Artikelnummer: 57005321
Dela

Svanenmärkt, Allergivänligt duntäcke som rekommenderas av Asthma Allergy Nordic, nordiska astma och allergiförbundet. Ett duntäcke med hög dun andel skapar en härlig värmande känsla men också en mjuk och tyngdlös känsla ovanpå din kropp. Vad är bättre än att ligga i ett mjukt och varmt täcke efter en lång dag. Saga är ett miljövänligt duntäcke producerat med både miljön och din komfort i åtanke.
Täcket är fyllt med 90% vitt Europeiskt Myskanddun med ett tyg i 100% tättvävd bomullscambric. Det innebär att du får ett täcke som känns väldigt mjukt, faller väl runt kroppen och håller dig varm.  Duntäcket har en innervägg för att förhindra kylbroar.
Duntäcket tillverkas i Norge och kvalitets testas av IDFL, Höie ger 15 års garanti på produkten.

- Storleken 150x210 är svensk standard och passar till ett enkelt påslakan för en person


Varför ska jag köpa just detta duntäcke?

 • Svanenmärkt duntäcke
 • Rekommenderas av Asthma Allergy Nordic
 • Extrabra för dig som är kvalsterallergiker
 • Tillverkat i Norge
 • 90% Europeiskt Myskanddun, 10% små vita fjädrar 
 • Varmt duntäcke - För dig som är frusen
 • Tyg i 100% ekologisk bomull
 • 15 års garanti
 • Oeko-Tex certifierad kl. 1
 • Förpackad i en praktisk förvaringspåse
 • Bärighet 750 (EN12130)
 • Fyllnadsvikt 840g


Hur känns Duntäcket?

Ett underbart vintertäcke eller för dig som är frusen!

Duntäcket har en hög mysfaktor och andas bra trots att det är ett varmt duntäcke. Ett mysigt duntäcke helt enkelt som både är miljö och allergivänligt.

Varma täcket passar perfekt för dig som vill ha ett vintertäcke eller bara är frusen av dig och vill ha det extra mysigt. 90% andel dun innebär att täcket är tyngdlöst mjukt och välfyllt med  dun och fjäder. 


15 års garanti, ett täcke som håller länge

Kvalitets täcken håller längre. Om du sköter ditt duntäcke kan det faktiskt hålla i många år. Höie har hela 15 års garanti på alla duntäcken, kvalitet ska hålla länge. Garantin gäller material- och fabrikationsfel vid normal användning och korrekt skötsel. Läs gärna våra Tvättråd och Skötselråd för att du ska få ut så lång hållbarhet som möjligt på ditt duntäcke.


Är täcket fluffigt?

JA,  Dom fluffigaste täckena är varma täcken. Varför? Mer fyllning innebär alltså fluffigare och varmare täcke. Det innebär också att fluffiga täcken har en varmare temperatur tack vare mer material. För att känna efter ordentligt om du tycker täcket är tillräckligt fluffigt när du får hem det rekommenderar vi att du stoppar in täcket i påslakanet, där får man den bästa känslan. Dun är viktlöst och tar man i dun kan du klämma 100gram mellan händerna som känns nästan obefintligt. 


Vart kommer dunet ifrån?

Höie använder endast dun från Europa och lyder under EU:s strikta djurskyddslagar. Deras spårbarhetssystem dokumenterar alltid dunets ursprung, var dom köpt det och hur transporten gått till.  Vi motsätter oss starkt att man plockar dun från levande fåglar. Höie köper idag 95% av dunet från tre europeiska leverantörer. Höie uppfyller alltid de hårda krav som ställs på dunproduktion genom deras samarbete med externa övervakningsorganisationer.  Veterinärintyg följer varje leverans och Höies leverantörer har olika spårningscertifikat, till exempel "EDFA Traceability Standard Compliance Certificate”, Downpass eller Traumpass, för att bevisa att deras system har granskats och godkänts som spårbart.


Duntäcket rekommenderas av Asthma Allergy Nordic:

Täcket rekommenderas av Asthma Allergy Nordic, nordiska Astma och Allergiförbundet. Det innebär att du som kvalsterallergiker eller astmatiker kan använda produkten bekymmersfritt Många tror till exempel att allergiker inte kan sova med dun vilket inte stämmer.  Märkningen ger en garanti att produkten är kvalsterfri och att inga kvalster kan ta sig in genom yttertyget då produkten är så pass tättvävd. Läs gärna mer i vår Allergi guide där vi förklarar mer ingående om allergier och vad man ska tänka på men även vilka märkningar man ska hålla ett öga på och vad dom innebär. STANDARD 100 by OEKO-TEX® , Höie har valt att certifiera i enlighet med de strängaste kraven i klass I, vilket innebär att produkterna kan rekommenderas till barn under 3 år.


Vad innebär att täcket är miljövänligt?

Svanenmärkta kuddarna och täckena har ytterhölje av ekologisk bomull.

Svanenmärket är det officiella miljömärket för hela Norden. Det etablerades av myndigheterna för att ge konsumenterna miljöinformation de kunde lita på. Varumärket ställer höga krav på hela produktens livscykel – från utvinning av råmaterial, tillverkning, användningskvalitet och återanvändning/avfall – och på alla relevanta miljöproblem på vägen

Genom att tillverka duntäcken och kuddar i Norge besparar vi samhället transport av volymvaror från Asien eller Östeuropa och reducerar därmed onödiga CO2-utsläpp. Transport av både råmaterial och färdiga produkter ska ske på det sätt som är miljövänligast i den situationen

Oeko-Tex arbetar också med att ställa strängare krav på sina certifieringar och det senaste tillskottet i familjen är Oeko-Tex Made in Green. Certifieringen uppfyller inte bara de strikta kraven på produkt och kvalitet, utan leverantören är också certifierad inom 6 områden – bland annat miljövänlig produktion, socialt ansvar och en säker arbetsplats.

Hur väljer jag rätt täcke?

Läs gärna vår Guide: 4 tips vid köp av Täcke  som går igenom 4 viktiga saker att ha i åtanke.

TypStorlekFyllvikt
Varmt150x210 cm840 g
Varmt220x220 cm1260 g