Fri Frakt över 800:- | Fri Retur | Klarna & Swish

Engmo Dun

Cecilia Duntäcke fryser aldrig Extra Svalt 150x210 cm

  • 2199:-
  • 1759:-

Engmo Dun Cecilia duntäcke är ett extra svalt enkeltäcke 150x210 för dig som är varm eller vill ha ett sommartäcke i myskanddun av högsta kvalitet. Skandinavisk... Läs mer

Leveranstid: 1-4 dagar
Handla tryggt - Säkra betalningar
Payment with Klarna Payment with Swish
Artikelnummer: E6168-691017-82200EM
Dela

Cecilia kundfavoriten ifrån Engmo dun fyllt med  90% finaste myskanddun. Fryser aldrig Extra svalt innebär att täcket är tunnare och passar dig som vill ha ett svalt täcke men fortfarande behålla mysfaktorn ett duntäcke ger.

- Storleken 150x210 är svensk standard och passar till ett enkelt påslakan för en person.


Varför ska jag köpa just detta duntäcke?

  • 90% Myskanddun
  • 10 års garanti
  • Extra svalt och tunnt duntäcke
  • Perfekt som sommartäcke eller för dig som alltid är varm
  • Allergivänlig - NOMITE
  • Bomullscambric med hög trådtäthet 310 Tc
  • OEKO-TEX - Standard 100, Klass 1 strängaste krav
  • Downafresh greenline - garanti för en ren kvalitetsprodukt, tillverkad med de strängaste tvättkrav som finns i Europa.


Hur känns Duntäcket?

Ett sommartäcke för den som vill ha dunkänslan kvar men behöver ett tunnt extra svalt täcke. Cecilia fryser aldrig extra svalt duntäcke är till för dig som alltid är varm och aldrig fryser helt enkelt. Ett perfekt sommartäcke också då den isolerar bra med hög kvalitet på myskanddunet men har en tunnare fyllnad för att vara svalare. Täcket ligger viktlöst ovanpå en tack vare en hög andel dun, är tunt och perfekt för dig som är varm som sagt.


10 års garanti, ett täcke som håller länge

Kvalitets täcken håller längre. Om du sköter ditt duntäcke kan det faktiskt hålla i många år. Engmo Dun har alltid hela 10 års garanti på alla duntäcken, kvalitet ska hålla länge. Garantin gäller material- och fabrikationsfel vid normal användning och korrekt skötsel. Läs gärna våra Tvättråd och Skötselråd för att du ska få ut så lång hållbarhet som möjligt på ditt duntäcke.


Är täcket fluffigt?

För dig som vill ha ett svalare täcke så är detta täcke som är skapt för att vara tunnt och inte så fluffigt. De fluffigaste täckena är också de allra varmaste, mer fyllning innebär alltså fluffigare täcke.. Då täcket är skapt för att vara svalt är det inget fluffigt täcke utan tunnare även en hög andel dun 90% myskanddun höjer mysfaktorn.  För att känna efter ordentligt rekommenderar vi att du stoppar in täcket i påslakanet, där får man den bästa känslan. Dun är viktlöst och tar man i dun kan du klämma 100gram mellan händerna som känns nästan obefintligt. 


Vart kommer dunet ifrån?

Engmo dun använder endast dun från Europa och lyder under EU:s strikta djurskyddslagar. Deras spårbarhetssystem dokumenterar alltid dunets ursprung, var dom köpt det och hur transporten gått till. Engmo dun uppfyller alltid de hårda krav som ställs på dunproduktion genom deras samarbete med externa övervakningsorganisationer. 


Är täcket allergivänligt?

JA, den är allergivänlig och är uppmärkt med NOMITE som innebär att du som kvalsterallergiker eller astmatiker kan använda produkten bekymmersfritt. Det ger en garanti att produkten är kvalsterfri och att inga kvalster kan ta sig in genom yttertyget då produkten är så pass tättvävd. Läs gärna mer i vår Allergi guide där vi förklarar mer ingående om allergier och vad man ska tänka på men även vilka märkningar man ska hålla ett öga på och vad dom innebär. STANDARD 100 by OEKO-TEX® , Engmo Dun har valt att certifiera i enlighet med de strängaste kraven i klass I, vilket innebär att produkterna kan rekommenderas till barn under 3 år.


Hur väljer jag rätt täcke?

Läs gärna vår Guide: 4 tips vid köp av Täcke  som går igenom 4 viktiga saker att ha i åtanke.


BeskrivningKundfavorit - 90% myskanddun av hög kvalitet
SerieCecilia - Engmo Dun
VärmenivåExtra Svalt - för dig som alltid är varm / aldrig fryser
Storlekar150x210 finns även som 220x220
FyllningMyskanddun 
Fyllnadsvikt200 gram  90% Myskanddun 10% Småfjäder
Bärighet675 (tidigare 10) (EN12130 pass 1003)
Dun och fjäderKlass 1 (bäst av tre klasser) (EN12934)
Fyllningens ursprungEuropa
Tyg100% Bomullscambric/twill (Ne60/60)  Ränder: TC310 - Slät: TC280
Färg / MönsterVitt
Antal rutor5x7 rutor
Garanti10 år
STANDARD 100 by OEKO-TEX®Klass I - Inga skadliga ämnen. Testad och godkänd bl.a. för spädbarn.
NOMITEJA, Allergitestad - Helt kvalsterfritt och godkänd för astmatiker. Allergivänlig produkt
Downafresh® greenLine100% renat dun - Europas strängaste krav för duntillverkning och tvätt. Garanterar en ren produkt.
TvättKan tvättas vid 60 grader. Måste torktumlas - LÄS VÅR TVÄTTGUIDE
Tillverkat iDanmark