Fri Frakt över 800:- | Fri Retur | Klarna & Swish

Påslakan i 150x210 är till för så kallade enkeltäcken i samma storlek. Storleken 150x210 på påslakan eller täcke är en normal svensk standard. Finns det något skönare än att gå och lägga sig i en nybäddad säng med mjuka, härliga påslakan. Förutom att skapa den totala mysfaktorn tillsammans med sängen och täcket så är ditt påslakan en viktig inredningsdetalj där olika färger och mönster påverkar känslan i ditt sovrum. Välj mellan lyxiga påslakan i satin eller mjuka krispiga påslakan i percale som är våra populäraste kvaliteter ifrån vårt sortiment av skandinaviska kvalitetsmärken.

Påslakan 150x210 - för Enkeltäcke

Påslakan i 150x210 är till för så kallade enkeltäcken i samma storlek. Storleken 150x210 på påslakan eller täcke är en normal svensk standard.

Finns det något skönare än att gå och lägga sig i en nybäddad säng med mjuka, härliga påslakan. Förutom att skapa den totala mysfaktorn tillsammans med sängen och täcket så är ditt påslakan en viktig inredningsdetalj där olika färger och mönster påverkar känslan i ditt sovrum. Skapa din egna hotellkänsla hemma med påslakan ifrån finaste bomullskvaliteterna som håller länge och ger dig många mysiga nätter. Det vanligaste materialvalet för påslakan är bomull i olika kvaliteter och bindningar som skapar en viss känsla. Tygets kvalitet beror på en rad olika faktorer som kan summeras i trådtäthet( TC, Thread Count), fiberlängd och bindningssättVi har olika bindningar såsom percale, satin, linne, chambray, flanell, oxford med flera.  Vi har ett brett utbud med underbara kvaliteter såsom egyptisk bomull och pima bomull som tillhör världens finaste bomullskvaliteter.  Lyxkvaliteten börjar alltid vid ca 200-300 i Trådtäthet (TC). Är då högre trådtäthet mjukare och skönare ? Nej det vill vi inte påstå eftersom ju tätare tyget är desto svårare får det också att andas och kan upplevas styvare. De skönaste påslakanen brukar ligga mellan 300-500 i trådtäthet överlag. I vårt breda sortiment av lyxiga påslakan med skandinavisk design har vi ekologiska alternativ som är GOTS-märkta. Alla våra påslakan har Oeko-Tex STANDARD 100  som är ett oberoende globalt test och certifieringssystem för textilier som säkerställer att den färdiga produkten är fri ifrån ohälsosamma kemikalier.  Välj mellan lyxiga påslakan i satin eller mjuka krispiga påslakan i percale som är våra populäraste kvaliteter ifrån vårt sortiment av skandinaviska kvalitetsmärken.

Påslakan Storlekar:

Vanligaste storlekarna på ett påslakan är svenska standardmått såsom 150x210 cm enkeltäcke och 220x220 cm dubbeltäcke.

 Dubbeltäcken kan i Sverige också ha en liknande storlek som 220x240 eller 220x230. Det gör ingenting att de storlekarna avviker då man alltid ska tänka sig att täcket ska vara lika stort eller större än påslakanet för täcket fluffar upp sig om påslakanet är mindre. Är däremot påslakanet större blir det för mycket tyg över ibland och det kan göra att täcket rör sig runt i påslakanet och inte ligger på plats som det ska.


Vilken kvalitet & känsla i påslakanet tycker du om ?

  • Satin - Len. glansig, härlig, mjuk sidenkänsla
  • Percale - krispig, mjuk och sval känsla
  • Linne - Temperaturreglerande, hudnära naturlig lyx
  • Jersey - Gosig favorit T-shirt känsla. väldigt mjuk

Påslakan i Egyptisk bomull eller påslakan i Pima bomull är det finaste kvaliteterna som finns och något vi varmt rekommenderar. Svala temperaturreglerande Linne påslakan är svårslaget på sommaren med en hudnära känsla. Det vanligaste kvaliteterna/bindningarna du hittar på hotellpåslakan är Satin eller Percale i högklassig bomull.