Fri Frakt över 800:- | Fri Retur | Klarna & Swish

Lyster, lyx och en silkeslen känsla kännetecknar ett riktigt bra satin påslakan. Kvaliteten på satinen bedöms utifrån trådtäthet förkortat TC och genom bomullskvaliteten såsom långfibrig finkammad bomull, egyptisk bomull eller pima bomull. Satin är en av våra två populäraste vävset som kunder gillar och ofta brukar man tillhöra satin älskare eller percale älskare. En satin vävs tätt med en tråd över, och tre eller fler under, vilket ger en väv som kännetecknas av mjukhet, fint fall och lyxig lyster. 

Vad är satin påslakan?


En satin vävs tätt med en tråd över, och tre eller fler under, vilket ger en väv som kännetecknas av mjukhet, fint fall och lyxig lyster. 

Hur känns det att sova i Satin lakan?
Ljuvligt mjuk och lyxig! Omfamnande och elegant, med en lyster som drar blickarna till sig. Påslakan i Satin upplevs överlag som något varmare av somliga och passar därför extra bra om du lätt blir frusen, eller under årets kalla månader. Vill dock förtydliga att våra satin påslakan och satin underlakan har hög kvalitet och inte blir för varma utan de andas bra året om. Själv känner vi att satin tillhör en svalare kvalitet vilket går emot den allmänna uppfattningen, en känsla är väldigt individuell. Du kan knappast sova i något finare – den silkeslena mjukheten känns fylligare och lyxigare och måste helt enkelt upplevas.

Hur sköter jag om mina sängkläder i satin?
Satin kräver mer omsorg än percale och linne. Tvätta i maskin, sträck och häng upp. För att bibehålla deras kvalitet rekommenderar vi att du stryker eller manglar medan tyget är fuktigt. Då pressas fibrerna ner vilket framhäver och bevarar tygets lyster och glans. Du ska inte torktumla satin.