Fri frakt över 800:- / Snabb leverans / Fri retur / Klarna

Engmo Dun tillverkar Skandinaviens finaste duntäcken och kuddar, kunglig hovleverantör sedan 1986. Engmo Dun har tillverkat Skandinaviens bästa duntäcken och dunkuddar i över 65 år. Känslan av dun skall vara alldeles viktlös, en dunkudde formar sig och du får sjunka ned ombonat medans duntäcket ska kännas viktlöst ovanpå dig, som ett fluffigt tyngdlöst moln. Engmo duns täcken och kuddar håller längre därför ger Engmo Dun hela 10 års garanti på alla duntäcken och alltid 3 år på våra dunkuddar.* Garantin gäller material- och fabrikationsfel vid normal användning.

Såhär säger Engmo dun själva om sin resa:

För många år sedan började en ung man tillverka kuddar och täcken fyllda med äkta dun i en liten källarlokal på söder i Stockholm.
Han hette Thomas Mortensen och 1952 grundade han det som kom att bli Engmo Dun. Allt började i liten skala, men lokalerna blev snart för små och resten är historia.


Kungliga hovleverantörer

Vi har tillverkat Skandinaviens bästa duntäcken och dunkuddar i över 65 år, från det mjuka dunet ända ut i de handsydda sömmarna.

 Sedan 1986 är vi kungliga hovleverantörer. En kvalitetsstämpel vi är stolta över.


Endast dun ifrån Europa

De änder och gäss som ger oss möjligheten att sova skönare ska leva bra liv tycker vi.

Det är viktigt. Därför är vartenda litet dun vi använder spårbart och ger oss full kontroll över hanteringen (inklusive tvättning, sterilisering och sortering). Självklart enligt gällande EU-regler.


Eget laboratorium

I vårt laboratorium testar vi löpande kvaliteten på vårt dun. På så sätt vet vi att den standard vi satt alltid möts från våra leverantörer. Såklart testar vi också kvaliteten på vårt dun för att alltid hålla samma jämna och höga standard – på alla våra produkter.

Den internationella organisationen European Down and Feather Association (EDFA) har godkänt vårt oberoende testlaboratorium. Det betyder att vi, andra företag eller offentliga myndigheter, kan utföra certifierade och giltiga tester här.


Engmo duns täcken och kuddar håller längre

Om du sköter ditt duntäcke kan det faktiskt hålla i många år.

Därför ger Engmo Dun hela 10 års garanti på alla duntäcken och alltid 3 år på våra dunkuddar.*
* Garantin gäller material- och fabrikationsfel vid normal användning