Fri Frakt över 800:- | Fri Retur | Klarna & Swish

Det vanligaste underlakanet är ett slätt underlakan som viks in runt bäddmadrassen och spänns åt. Som en liten tumregel kan man välja storlek på släta underlakan genom att ta din sängs storlek och lägga till 30cm på varje sida så att du har tillräckligt för att kunna vika in under bäddmadrassen.  Släta underlakan är lätta att bädda med och är de populäraste valet i många hem men även på hotell. Det är lätt att stryka, vika och mangla för att upprätthålla bästa kvalitet och känsla. 

Släta underlakan finns i olika kvaliteter såsom Bomulls Satin, Bomulls Percale, Linne eller Bomulls Jersey. Underlakanet är en viktig grund för att få rätt sovupplevelse och det som tillsammans med påslakanet ligger närmst din kropp. Vi säljer alltid underlakan i 100% bomull eller lin av toppkvalitet ifrån Skandinaviska varumärken.  Ska man ändå sova bort en tredjedel av sitt liv kan man likväl investera i att somna och vakna på bästa möjliga sätt i härliga underlakan


Vilken Storlek passar min säng?

Nedan hjälper vi dig utläsa vilken storlek på underlakanet du ska ha till din säng då de olika varianterna skiljer sig i passform.


Formsytt - Dra på Lakan - Resårlakan - Kuvertsytt Underlakan

Storleken som anges är exakt samma som måttet på din säng - Exempelvis 90x200 eller 180x200.

De anpassas efter ditt exakta mått på sängen.


Släta Underlakan

- 150 x 270 passar till 80 cm – 90 cm säng

- 180 x 270 passar till 105 – 120 cm säng

- 240 x 270 passar till 140 – 180 cm säng

- 270 x 270 passar till 180 – 210 cm säng


Underlakan Kvaliteter

  • Satin - Len. glansig, härlig, mjuk sidenkänsla
  • Percale - krispig, mjuk och sval känsla
  • Linne - Temperaturreglerande, hudnära naturlig lyx
  • Jersey - Gosig favorit T-shirt känsla. väldigt mjuk