Fri Frakt över 800:- | Fri Retur | Klarna & Swish

Hur ofta bör jag byta min kudde & täcke ?  

Kuddar:

De flesta kuddar oavsett kvalitet har en livslängd på ca 2-4 år där de kan transportera undan fukt och bibehålla sin formbarhet som ger stöd för nacken. Fukt tillsammans med värme och tryck mot kudden är bovarna som tillsammans gör att materialet nöts ut. Trots allt sover vi med kudden 6-9 timmar per natt, svettas en halv liter till en liter per person och värmer upp materialet till nästan 40 grader runt omkring oss. Kudden ska orka svara tillbaka efter alla dessa timmar och år. Om man köper en dyrare kudde får man längre hållbarhet då? Ja, du får en kudde som andas och formar sig bättre och har större förmåga att återhämta sig när du pressat ihop materialet. 

TIPS 

"Vill du förlänga livslängden på din kudde eller ditt täcke rekommenderar vi att man kör dom i torktumlaren på medeltemperatur en gång i månaden för att lufta dom, fräscha upp och fluffa till dom."

Täcken:

Täcken håller betydligt längre även om de precis som ovan beskrivit påverkas av fukt och värme. Ett duntäcke med nordiskt dun ifrån Engmo Dun eller Ringsted dun håller i över 10 år om det sköts enligt angivna skötselråd och kommer göra sitt jobb natt efter natt. Engmo Dun och Ringsted Dun lämnar dessutom en garanti på 10 år, Höie lämnar till och med 15 år. Ett duntäcke beroende på kvalitet har ofta en livslängd på 5-15 år medans ett syntet/fiber täcket tar mer stryk och bollar lättare ihop sig under tvätt och användning. Uppskattningsvis kanske ett bättre fibertäcke håller i 5-6 år där deras egenskaper kommer till nytta medans duntäckets naturliga egenskaper ger dom längre livslängd.  Ett dyrare pris blir man belönad av när det kommer till täcken. Man får en längre hållbarhet och ett täcke med isolerande och fuktavvisande egenskaper som gör jobbet natt efter natt 365 dagar om året i över 10 års tid.