Fri Frakt över 800:- | Fri Retur | Klarna & Swish

Materialguiden: Fyllningar i kuddar och täcken

Det finns många material såsom dun, fiber, syntet, tempur, memory foam och silke där vi kommer berätta om det viktigaste du behöver veta för att köpa nytt täcke eller en ny kudde.Vanligaste materialen för en sovkudde

                  

Dun
Dunkuddar i Gåsdun, Ejderdun & Anddun blandat med fjädrar. Mjuk, bra stöd och gosig Känsla

        
                  

Tempur
Kvalitativ patenterad variant av memory foam kuddar. Tydligt ergonomiskt format stöd för nacken

        
                 

Silke
Lyxig silkeskudde blandas ofta ut med syntet/fiber fyllning. Naturnära mjuk och stabil känsla

        
                 

Fiber
Syntet eller Microfiber är ett konstgjort material. Fast och stabil känsla

        


Vanligaste materialen i ett täcke


Dun

Täcken i Gåsdun, Ejderdun & Anddun blandatsmed fjädrar. Duntäcket ligger tyndlöst ovanpå en och känns som ett fluffigt moln som andas väldigt bra.

Fiber

Syntet eller Microfiber är ett konstgjort material som är lätt att tvätta. Materialet är skapt för att efterlikna dun och ger ett mysigt täcke.

Silke

Lyxigt silke blandas ofta ut med syntet/fiber fyllning ochl igger lite tyngre ovanpå en och följer din kroppskontur. Temperaturreglerande

DunDunkuddar

En dunkudde innehåller en blandning av dun och fjädrar. Fjädrarna finns till för att skapa spänst och stadga medans dunets främsta egenskaper är formbarhet och förmågan att andas / transportera undan fukt. En dunboll är väldigt mjuk och lätt medans fjädrarna ger motstånd. En kudde med dunfyllning är bättre om man byter sovposition med under natten från sida till rygg då materialet lättare flyttar sig än fastare material såsom fiberkuddar eller tempurkuddar. Alla våra dunkuddar kommer i olika höjder såsom Mjuk, mellanhög eller hög.

Duntäcken

Ett duntäcke består utav både dun och fjädrar där dunet har den viktiga egenskapen att transportera undan fukt och överflödig värme medans fjädrarna skapar spänst och tyngd. Dun är ett material som inte väger något och ett bra duntäcke ska ligga som ett fluffigt moln tyngdlöst ovanpå en. Dun har även isolerande egenskaper så oavsett om du är ute efter ett svalt täcke eller ett varmt täcke är duntäcke något de flesta föredrar. Ett täcke fyllt med dunbollar är bland det mysigaste man kan ha och ger en skön lyxig hotellkänsla. Alla våra dunprodukter kommer ifrån leverantörer som jobbar med spårbarhet av tillverkningen från gård till produktion och under de striktaste reglerna kring dun tillverkning i Europa. Alla våra duntäcken kommer i värmegraderna svalt, medium eller varmt och somliga täcken finns i extra svalt täcke.
Tempur
Tempurkuddar

Tempur materialet är en kvalitetsutvecklad variant av vad andra kallar för memory foam. Ett fastare material för att ge nacken stabilitet och bättre stöd hela natten samtidigt som materialet låter dig sakta sjunka ner i det till perfekt position. Ur en ergonomisk synvinkel är detta det skönaste och bästa för din nacke. Skummet i Tempur är i stort sett allergivänligt då kvalster inte kan överleva i denna typen av material. Självklart finns tempurkuddar i båda klassiska nackformade varianter men även i kuddliknande former som efterliknar mer en dunkudde fast lite fastare i känslan då materialet inte är lika mjukt. Tempur materialet är känt för sin kvalitet och långa hållbarhet där materialet svarar tillbaka för att fortsatt ge stöd i många år framöver.


Fiber - Syntet

Fiberkuddar

Fiberkuddar är ett konstgjort material som är skapt för att efterlikna naturmaterial såsom dun. Materialet tål att tvättas oftare och är enklare att torka då materialet inte är lika känsligt. Materialet känns lite fastare och har lite mer stadga än till exempel dun som är mjukare i grunden.  Alla våra fiberkuddar kommer i varianterna låg, mellanhög, eller hög.Fibertäcken

Vill man köpa ett skönt täcke som är prisvärt och lättskött med en lyxig hotellkänsla är Fibertäcket  perfekt för dig. Det är ett enklare material som inte andas lika bra som naturmaterial såsom duntäcke eller silkestäcke och känns lite tyngre ovanpå en än dun gör. Fibertäckets material har lättare för att återhämta sig efter du tvättat täcket och är inte alls lika känsliga som duntäcket när du tvättar och torkar materialet. Alla fibertäcken kommer i olika värmenivåer och finns i svalt, medium eller varmt täcke.

Silke

Silkeskuddar

Silke är ett naturmaterial som silkesfjärilens larver spinner. Materialet har temperaturreglerande egenskaper och är allergivänligt då kvalstren inte trivs i silkestrådarna. Mullbärssilke är det vanligaste man använder i kuddarna och blandar ut med syntet eller microfiber. Silkeskudden har en bra stadga och ger ett fullgott stöd hela natten. Passar bra för dig som sover på rygg eller mage framförallt.
Silkestäcken

Silke är ett naturmaterial som har en otroligt bra andnings och temperaturreglerande förmåga. Silkestäcket ligger tyngre mot din kropp och formar ofta en siluett då materialet är tyngre än vad exempelvis ett duntäcke eller fibertäcke är. Kvalster avskyr silke och håller sig borta från materialet vilket är en bonus för dig som är kvalsterallergiker.  Silkestäcket är tunnare men oerhört bra på att reglera värme och temperatur.