Fri Frakt över 800:- | Fri Retur | Klarna & Swish

Att tänka på vid ditt köp av ny kudde 

Det vanligaste felet är att man köper en för fast och hög kudde för att kompensera att den gamla va gammal och utsliten. Det funkar likadant med sängen ofta, man sliter ut den så hårt att den har ”gått sönder”  vilket upplevs som för mjukt men i själva verket har den slutat ge stöd och materialen gett vika. Samma sak med din kudde när den plattats ut, du har kört slut på den i alla håll och kanter, vänt och vridit på den tills den kapsejsat helt. Då vill många ha exakt tvärtom en fast och hög kudde.

 En hög kudde är inte detsamma som bra stöd, missförstå oss inte, en hög kudde kan vara rätt för dig. Det beror på viktiga luftrummet mellan axlar och nacke fylls ut och inte lyfter upp huvudet i för hög position. Ibland tar man en fastare kudde för att sängen är hård och då lyfter man upp huvudet för att kompensera för trycket mot axeln, men du får istället problem med nacken.


Kuddens höjd påverkas av din sovposition, nedan har du några tips att tänka på vid ditt köp

En kudde som låter bakhuvudet få sjunka ned i kudden men samtidigt stöttar upp nacken är viktigt för en god natts sömn. Kuddar kommer i tre olika höjder oftast, Låg kudde, Mellanhög kudde eller en Hög kudde. Din sovposition påverkar också kuddvalet som vi också går igenom i guiden.

                                                                                         Läs vår Kuddguide   Låg Kudde

Låga kuddar rekommenderar vi för magsovare eller för dig som sover på rygg och verkligen vill ha en låg kudde. En låg kudde passar ofta dig som har en mjuk säng och får sjunka ned i madrassen ordentligt


Mellanhög Kudde

Passar dig som sover på rygg och sidan. Har du en mjukare säng eller inte så breda axlar är en mellanhög perfekt för dig som är sidosovare. Sover du på rygg passar en Mellanhög perfekt då bakhuvudet ska sjunka ned och nacken få stöd.


Hög Kudde

Passar bäst för dig som sover på sidan, för att fylla ut utrymmet mellan säng och nacke. Din axelbredd har en inverkan på höjden här med. Passar bäst för de som sover på sidan.