Fri Frakt över 800:- | Fri Retur | Klarna & Swish

Hur tar jag hand om mitt täcke och fluffar upp min kudde?

- Täcken och kuddar håller längre om dom får lite kärlek och omvårdnad

Torktumla Kuddar & Täcken 

En gång i månaden minst tar du din kudde eller dit täcke och kör i torktumlaren på medeltemperatur i 30-40 minuter. Detta blåser igenom, fräschar upp, torkar och framförallt fluffar till materialet som fördelas bättre i kudden eller täcket. Upplever du att materialet packar sig lite är detta ett supertips, framförallt till dunkuddar och duntäcken. Gör även detta efter du varit sjuk, perfekt att enkelt snabbt fräscha upp utan att skada materialet.

Vänta med att bädda

Låt sängen få torka efter den fukt som uppstått efter natten. Du bör inte lägga på täcke direkt eller överkast eftersom då stänger du inne all fukt och låter det inte få torka. Kvalster älskar fuktiga miljöer och detta gäller framförallt för er som är känsliga mot kvalster. Även om de inte kan ta sig in i ett NOMITE-certifierat täcke är bäddmadrassen ett fullgott fuktigt alternativ. Så vänta gärna med bäddningen så hinner materialen torka och återhämta sig


Sköt om dina dunprodukter

Alla material i kuddar och täcken slits med tiden, flyttar runt på sig och vissa material kan klumpa ihop sig lite. Det viktiga här är att man kontinuerligt sköter om sina kuddar och täcken så håller dom längre och du får fluffigare mysigare produkter i sängen.

I bästa av världar så skakar du ditt täcke varje morgon så allt kommer på plats och materialet fluffas till lite. Men det kanske är svårt för många att hålla en sådan rutin, så därför ger vi de två bästa råden som vi upplevt själva och rekommenderas av våra leverantörer.

Behöver täcket eller kudden tvättas?

Om du behöver tvätta ditt täcke eller din sovkudde - läs vår guide som hjälper dig framförallt som har dunprodukter att tvätta på rätt sätt:

Läs vår Tvättguide