Fri Frakt över 800:- | Fri Retur | Klarna & Swish

Dunkuddar och duntäcken tillverkade i Danmark av högsta skandinaviska kvalitet. Ringsted dun har även tagit fram kanske den första hel ekologiska dunserien med kuddar och täcken som heter OMTANKE och är 100% ekologisk och Svanenmärkt, en kundfavorit och härliga dunprodukter vi varmt rekommenderar. Ringsted duns täcken och kuddar håller längre och om du sköter ditt duntäcke kan det faktiskt hålla i många år. Ringsted duns dunserie Svinaherden duntäcke och dunkuddar är en riktigt prisvärd kundfavorit.

Därför ger Ringsted Dun hela 10 års garanti på alla duntäcken och alltid 2 år på sina dunkuddar*
* Garantin gäller material- och fabrikationsfel vid normal användning


Om Ringsted Dun

Historien om Ringsted Dun börjar i den lilla staden Ringsted. Det var här som Ringsted Fjerfabrik grundades 1947 som ett dotterbolag till Ringsted Andels-Fjerkræslagteri (1932-1980), syftet var att avsätta och vidareförädla dun och fjädrar från slakteriet samt tillverka kuddar och täcken.

Mer än 70 år har passerat och idag är Ringsted Dun ett respekterat varumärke, känt för att tillverka täcken och kuddar av högsta kvalitet. Vi känner djup respekt för vårt hantverk och våra traditioner och lägger fokus på det vi är bäst på, samtidigt som vi utvecklar och förfinar med stort hänsynstagande till både djur och människor.

“Made in Denmark” – Vad betyder det?

Alla täcken och kuddar från Ringsted Dun tillverkas i Danmark.
Med en enkel märkning på deras produkter vänder dom fokus mot fördelarna med att köpa danska produkter – hög och prisvärd kvalitet, anständiga arbetsvillkor samt respekt för miljö och djurskydd. Med märkningen “Made in Denmark” vill Ringsted Dun understryka att dom känner djup respekt för traditionellt, danskt hantverk i vår produktion, hantverket är en viktig parameter för att bevara täckenas och kuddarnas höga kvalitetsnivå.
“Made in Denmark” är:

  • Garanti för kvalitet
  • Närbelägen service
  • Deklarationer som håller det som utlovas
  • Visshet om att minimilöner och arbetsmiljö efterlevs
  • Anständiga förhållanden avseende miljö, djurskydd, mänskliga rättigheter och arbetsplatsförhållanden
  • Kortare transporter och lägre CO2 belastning


Ringsted duns tillverkning med deras egna ord...

Endast dun ifrån Europa

Våra dun och fjädrar kommer uteslutande från Europa och omfattas därför av den strängaste djurskyddslagstiftningen i världen. För att kunna verifiera att vi uppfyller de europeiska djurskyddsnormerna har vi infört ett komplett Traceability System (spårningssystem). Detta system kräver att vi dokumenterar var fyllningen är köpt, var råvarorna härstammar ifrån, hur fyllningen levererades till företaget samt hur fyllningen används. Fyllningen är en biprodukt från livsmedelsindustrin och köps in direkt från slakterierna, tack vare vår omfattande kontroll kan man följa försändelserna från början till slut. Genom att endast göra inköp i Europa erhåller vi dessutom veterinärattester som dokumenterar att djuren behandlas korret under uppfödning och slakt.

Produktion under ansvar – med respekt för världen och livet.

Nyckelorden är: djurskydd, mänskliga villkor, miljö och hälsa.


Ringsted Dun respekterar djuren och kan under inga omständigheter acceptera att levande fåglar plockas! Av den anledningen måste våra leverantörer skriftligt garantera att fyllningen inte kommer från levande djur.
Som hängiven medlem i den tvärvetenskapliga organisationen EDFA (European Down & Feather Association) bidrar vi till att främja djurskyddet och konsumenternas intressen. Under 2010 förband sig medlemmarna att uppfylla kraven gällande spårbarhet och en uppförandekod där man sätter hårt mot hårt när det gäller djurplågeri och plockning av levande fåglar. Genom systematisk registrering kan dunet nu spåras ända tillbaka till köttleverantören, informationens riktighet kontrolleras regelbundet av neutrala experter. För mer information hänvisar vi till EDFA’s egen hemsida: www.edfa.eu


Hemsida:

https://ringsted-dun.dk/sv/