Höie

Saga Svalt Duntäcke 220x220cm

 • 3999:-

Svanenmärkt, Allergivänligt duntäcke som rekommenderas av Asthma Allergy Nordic, nordiska astma och allergiförbundet.. Saga är ett miljövänligt duntäcke produce... Läs mer

Leveranstid: 6-8 dagar
Handla tryggt - Säkra betalningar
Payment with Klarna Payment with Swish
Artikelnummer: 57005423
Dela

Svanenmärkt, Allergivänligt duntäcke som rekommenderas av Asthma Allergy Nordic, nordiska astma och allergiförbundet.. Saga är ett miljövänligt duntäcke producerat med både miljön och din komfort i åtanke.
Täcket är fyllt med 90% vitt Europeiskt Myskanddun med ett tyg i 100% tättvävd bomullscambric. Det innebär att du får ett täcke som känns väldigt mjukt, faller väl runt kroppen och håller dig varm.  Duntäcket har en innervägg för att förhindra kylbroar.
Duntäcket tillverkas i Norge och kvalitets testas av IDFL, Höie ger 15 års garanti på produkten.

- Storleken 150x210 är svensk standard och passar till ett enkelt påslakan för en person


Varför ska jag köpa just detta duntäcke?

 • Svanenmärkt duntäcke
 • Rekommenderas av Asthma Allergy Nordic
 • Extrabra för dig som är kvalsterallergiker
 • Tillverkat i Norge
 • 90% Europeiskt Myskanddun, 10% små vita fjädrar 
 • Svalt täcke för dig som är lite varm
 • Tyg i 100% ekologisk bomull
 • 15 års garanti
 • Oeko-Tex certifierad kl. 1
 • Förpackad i en praktisk förvaringspåse
 • Bärighet 750 (EN12130)
 • Fyllnadsvikt 360g


Hur känns Duntäcket?

Vi upplever täcket som ett lättare tunnare duntäcke som har kvar mysfaktorn men mindre material i. Andas bra och är ettduntäcke som både är miljövänligt och allergivänligt.

Det svala täcket passar perfekt för dig som vill ha ett sommartäcke eller är varm av dig så passar det även året om. 90% andel dun innebär att täcket är tyngdlöst mjukt och Svalt innebär att det är dun och fjäder i fyllningen, det är den lägre fyllnadsgraden som gör att täcket blir svalare.


15 års garanti, ett täcke som håller länge

Kvalitets täcken håller längre. Om du sköter ditt duntäcke kan det faktiskt hålla i många år. Höie har hela 15 års garanti på alla duntäcken, kvalitet ska hålla länge. Garantin gäller material- och fabrikationsfel vid normal användning och korrekt skötsel. Läs gärna våra Tvättråd och Skötselråd för att du ska få ut så lång hållbarhet som möjligt på ditt duntäcke.


Är täcket fluffigt?

Nja, Svala täcken har mindre dun i sig, alla duntäcken är mysiga oavsett storlek men såklart är dom medelvarma och varma fluffigare. För att känna efter ordentligt rekommenderar vi att du stoppar in täcket i påslakanet, där får man den bästa känslan. Dun är viktlöst och tar man i dun kan du klämma 100gram mellan händerna som känns nästan obefintligt. 


Vart kommer dunet ifrån?

Höie använder endast dun från Europa och lyder under EU:s strikta djurskyddslagar. Deras spårbarhetssystem dokumenterar alltid dunets ursprung, var dom köpt det och hur transporten gått till.  Vi motsätter oss starkt att man plockar dun från levande fåglar. Höie köper idag 95% av dunet från tre europeiska leverantörer. Höie uppfyller alltid de hårda krav som ställs på dunproduktion genom deras samarbete med externa övervakningsorganisationer.  Veterinärintyg följer varje leverans och Höies leverantörer har olika spårningscertifikat, till exempel "EDFA Traceability Standard Compliance Certificate”, Downpass eller Traumpass, för att bevisa att deras system har granskats och godkänts som spårbart.


Duntäcket rekommenderas av Asthma Allergy Nordic:

Täcket rekommenderas av Asthma Allergy Nordic, nordiska Astma och Allergiförbundet. Det innebär att du som kvalsterallergiker eller astmatiker kan använda produkten bekymmersfritt Många tror till exempel att allergiker inte kan sova med dun vilket inte stämmer.  Märkningen ger en garanti att produkten är kvalsterfri och att inga kvalster kan ta sig in genom yttertyget då produkten är så pass tättvävd. Läs gärna mer i vår Allergi guide där vi förklarar mer ingående om allergier och vad man ska tänka på men även vilka märkningar man ska hålla ett öga på och vad dom innebär. STANDARD 100 by OEKO-TEX® , Höie har valt att certifiera i enlighet med de strängaste kraven i klass I, vilket innebär att produkterna kan rekommenderas till barn under 3 år.


Vad innebär att täcket är miljövänligt?

Svanenmärkta kuddarna och täckena har ytterhölje av ekologisk bomull.

Svanenmärket är det officiella miljömärket för hela Norden. Det etablerades av myndigheterna för att ge konsumenterna miljöinformation de kunde lita på. Varumärket ställer höga krav på hela produktens livscykel – från utvinning av råmaterial, tillverkning, användningskvalitet och återanvändning/avfall – och på alla relevanta miljöproblem på vägen

Genom att tillverka duntäcken och kuddar i Norge besparar vi samhället transport av volymvaror från Asien eller Östeuropa och reducerar därmed onödiga CO2-utsläpp. Transport av både råmaterial och färdiga produkter ska ske på det sätt som är miljövänligast i den situationen

Oeko-Tex arbetar också med att ställa strängare krav på sina certifieringar och det senaste tillskottet i familjen är Oeko-Tex Made in Green. Certifieringen uppfyller inte bara de strikta kraven på produkt och kvalitet, utan leverantören är också certifierad inom 6 områden – bland annat miljövänlig produktion, socialt ansvar och en säker arbetsplats.

Hur väljer jag rätt täcke?

Läs gärna vår Guide: 4 tips vid köp av Täcke  som går igenom 4 viktiga saker att ha i åtanke.

VärmegradStorlekFyllvikt
Svalt150x210 cm240 g
Svalt220x220 cm360 g