Fri Frakt över 800:- | Fri Retur | Klarna & Swish

Ringsted Dun

Classic Comfort Duntäcke Svalt 150x210 cm

 • 1499:-
 • 1199:-

Ett Svalt duntäcke fyllt med 70% anddun ifrån Ringsted duns Classic comfort serie. Svalt duntäcke passar för dig som är varm eller behöver ha ett sommartäcke un... Läs mer

Leveranstid: 6-10 dagar
Handla tryggt - Säkra betalningar
Payment with Klarna Payment with Swish
Artikelnummer: E5068-691014-77240CL
Dela

Ett Svalt duntäcke fyllt med 70% anddun ifrån Ringsted duns Classic comfort serie. Svalt duntäcke passar för dig som är varm eller behöver ha ett sommartäcke under årets varmare månader. Duntäcket är allergivänligt och tillverkat i Danmark.

- Storleken 150x210 är svensk standard och passar till ett enkelt påslakan för en person.


Varför ska jag köpa just detta duntäcke?

 • Prisvärt duntäcke 
 • Tillverkat i Danmark
 • Passar dig som vill ha ett Svalt täcke eller sommartäcke
 • 70% anddun - 30% fjäder
 • 10 års garanti
 • Allergivänlig - NOMITE
 • 100% Bomullscambric
 • OEKO-TEX - Standard 100, Klass 1 strängaste krav
 • Downafresh greenline - garanti för en ren kvalitetsprodukt, tillverkad med de strängaste tvättkrav som finns i Europa.


Hur känns Duntäcket?

Classic Comforts svala duntäcke är tunnare eftersom det innehåller mindre fyllnad än medelvarma och varma täcken. Täcket har en sval fyllnad / värmenivå och passar som sommartäcke eller för dig som behöver ett svalt täcke för en lagom temperatur. Ett väldigt bra duntäcke för pengarna som dessutom är allergivänligt.


10 års garanti, ett täcke som håller länge

Kvalitets täcken håller längre. Om du sköter ditt duntäcke kan det faktiskt hålla i många år. Ringsted dun har alltid hela 10 års garanti på alla duntäcken, kvalitet ska hålla länge. Garantin gäller material- och fabrikationsfel vid normal användning och korrekt skötsel. Läs gärna våra Tvättråd och Skötselråd för att du ska få ut så lång hållbarhet som möjligt på ditt duntäcke.


Är täcket fluffigt?

Täcket är gosigt, lite prassligt och ombonande men inte så fluffigt då svala täcken har mindre fyllnadsgrad.. För att känna efter ordentligt rekommenderar vi att du stoppar in täcket i påslakanet, där får man prova exakt den rätta känslan täcket ger. Dun är viktlöst och tar man i dun kan du klämma 100gram mellan händerna som känns nästan obefintligt. Täcket består av 70% dun och 30 % fjäder,  ju högre andel dun täcket innehåller desto fluffigare täcke.. 


Vart kommer dunet ifrån?

Ringsted dun använder endast dun från Europa och lyder under EU:s strikta djurskyddslagar. Deras spårbarhetssystem dokumenterar alltid dunets ursprung, var dom köpt det och hur transporten gått till. Ringsted dun uppfyller alltid de hårda krav som ställs på dunproduktion genom deras samarbete med externa övervakningsorganisationer. 


Är täcket allergivänligt?

JA, den är allergivänlig och är uppmärkt med NOMITE som innebär att du som kvalsterallergiker eller astmatiker kan använda produkten bekymmersfritt. Det ger en garanti att produkten är kvalsterfri och att inga kvalster kan ta sig in genom yttertyget då produkten är så pass tättvävd. Läs gärna mer i vår Allergi guide där vi förklarar mer ingående om allergier och vad man ska tänka på men även vilka märkningar man ska hålla ett öga på och vad dom innebär. STANDARD 100 by OEKO-TEX® , Ringsted dun har valt att certifiera i enlighet med de strängaste kraven i klass I, vilket innebär att produkterna kan rekommenderas till barn under 3 år.


Hur väljer jag rätt täcke?

Läs gärna vår Guide: 4 tips vid köp av Täcke  som går igenom 4 viktiga saker att ha i åtanke.


BeskrivningSvalt Andduntäcke 
SerieClassic Comfort serien ifrån Ringsted Dun
VärmenivåSvalt - Sommartäcke
Storlekar150x210 finns även i 220x220
FyllningAnddun & Småfjäder
Fyllnadsvikt240 gram  70% Dun 30% Fjäder
Bärighet625 (tidigare 9)
Dun och fjäderKlass 1 (bäst av tre klasser) (EN12934)
Fyllningens ursprungEuropa
Tyg100% Bomullscambric (NE 40/40)
Färg / MönsterVitt
Antal rutor6x8 rutor
Garanti10 år
STANDARD 100 by OEKO-TEX®Klass I - Inga skadliga ämnen. Testad och godkänd bl.a. för spädbarn.
NOMITEJA, Allergitestad - Helt kvalsterfritt och godkänd för astmatiker. Allergivänlig produkt
Downafresh® greenLine100% renat dun - Europas strängaste krav för duntillverkning och tvätt. Garanterar en ren produkt.
TvättKan tvättas vid 60 grader. Måste torktumlas - LÄS VÅR TVÄTTGUIDE
Tillverkat iDanmark