Fri Frakt över 800:- | Fri Retur | Klarna & Swish

Engmo Dun

Louise duntäcke fryser aldrig Svalt 220x220 cm

 • 9989:-
 • 7991:-

Louise är ett av våra finare lyxigare täcken och innehåller en exklusiv blandning av ejder- och gåsdun. Som en kombination av duntäckena  Victoria och Astr... Läs mer

Leveranstid: 1-4 dagar
Handla tryggt - Säkra betalningar
Payment with Klarna Payment with Swish
Artikelnummer: F8099-851016-99460EM
Dela

Louise är ett av våra finare lyxigare täcken och innehåller en exklusiv blandning av ejder- och gåsdun. Som en kombination av duntäckena  Victoria och Astrid – 9% isländskt ejderdun och 91% gåsdun – ger täcket en mjuk känsla och värmer precis lagom. Duntäcket är sytt i body-shape-rutor som formar sig efter din kropp och mellanväggar i sömnaden fördelar dunet i det mjuka och täta tyget. Täcket är sytt i finaste bomullsbatist med passpoal och broderi

- Storleken 220x220 är svensk standard dubbeltäcke och passar till ett dubbelt påslakan för två personer.


Varför ska jag köpa just detta duntäcke?

 • Världens finaste dun - Isländskt Ejderdun
 • 91% Gåsdun 9 % Isländskt Ejderdun
 • För dig som aldrig fryser
 • Ett av våra absolut lyxigaste täcken
 • Fluffigt tunnare täcke- Som ett viktlöst moln
 • Sytt i body-shape-rutor 7x6
 • Perfekt sommartäcke eller för dig som är varm
 • 10 års garanti
 • Allergivänlig - NOMITE
 • Bomullscambric med hög trådtäthet 318 Tc
 • OEKO-TEX - Standard 100, Klass 1 strängaste krav
 • Downafresh greenline - garanti för en ren kvalitetsprodukt, tillverkad med de strängaste tvättkrav som finns i Europa.


Hur känns Duntäcket?

Täcket lägger sig ovanpå dig helt tyngdlöst och känns knappt. Täckets rutor med dun i är utformade med en body-shaping för att isolera med mer material i mitten och i ytterkanterna låta värmen få transporteras ut. Det isländska ejderdunet har en oerhörd isoleringsförmåga och är därför placerad i mitten av täcket. Man kan urskilja var Ejderdunet är i täcket genom att det har en mörk dun färg jämfört med klassiska vita dunbollar. Vill du ha ett sommartäcke som är det lyxigaste vi har är detta något av det finaste täcken man kan unna sig. Gåsdun är stort och luftigt vilket, tillsammans med äkta ejderdun, ger mjuka, nästan viktlösa täcken. Täcket passar dig som vill ha ett svalare täcke med toppklass på materialen, kan användas som ett lite varmare sommartäcke.


10 års garanti, ett täcke som håller länge

Kvalitets täcken håller längre. Om du sköter ditt duntäcke kan det faktiskt hålla i många år. Engmo Dun har alltid hela 10 års garanti på alla duntäcken, kvalitet ska hålla länge. Garantin gäller material- och fabrikationsfel vid normal användning och korrekt skötsel. Läs gärna våra Tvättråd och Skötselråd för att du ska få ut så lång hållbarhet som möjligt på ditt duntäcke.


Är täcket fluffigt?

Ett täcke i 100% Dun är sällan annat än fluffigt. Ett svalare täcke för dig som aldrig fryser har mindre material i sig och är inte lika fluffigt som ett täcke med högre värmenivå. För att vara ett svalt täcke är detta fluffigt.. För att känna efter ordentligt rekommenderar vi att du stoppar in täcket i påslakanet, där får man den bästa känslan. Dun är viktlöst och tar man i dun kan du klämma 100gram mellan händerna som känns nästan obefintligt. 


Vart kommer dunet ifrån?

Engmo dun använder endast dun från Europa och lyder under EU:s strikta djurskyddslagar. Deras spårbarhetssystem dokumenterar alltid dunets ursprung, var dom köpt det och hur transporten gått till. Engmo dun uppfyller alltid de hårda krav som ställs på dunproduktion genom deras samarbete med externa övervakningsorganisationer. Isländska Ejderdunet plockas för hand ur ejderns rede, bo.


Är täcket allergivänligt?

JA, produkten är allergivänlig och är uppmärkt med NOMITE som innebär att du som kvalsterallergiker eller astmatiker kan använda produkten bekymmersfritt. Det ger en garanti att produkten är kvalsterfri och att inga kvalster kan ta sig in genom yttertyget då produkten är så pass tättvävd. Läs gärna mer i vår Allergi guide där vi förklarar mer ingående om allergier och vad man ska tänka på men även vilka märkningar man ska hålla ett öga på och vad dom innebär. STANDARD 100 by OEKO-TEX® , Engmo Dun har valt att certifiera i enlighet med de strängaste kraven i klass I, vilket innebär att produkterna kan rekommenderas till barn under 3 år.


Hur väljer jag rätt täcke?

Läs gärna vår Guide: 4 tips vid köp av Täcke  som går igenom 4 viktiga saker att ha i åtanke.


BeskrivningLyxigt Ejderdun & Gåsdunstäcke 
SerieLouise Noble- Engmo Dun
VärmenivåJag fryser ibland - Medium
Storlekar220x220 finns även i 150x210
FyllningGåsdun & Isländskt Ejderdun
Fyllnadsvikt460 gram  91% Gåsdun & 9% Ejderdun
BärighetEj mätbart - Väldigt hög isoleringsförmåga
Dun och fjäderKlass 1 (bäst av tre klasser) (EN12934)
Fyllningens ursprungEuropa (Ejderdun Island)
Tyg100% Bomullsbatist (Ne80/90)  Ränder: TC318
Färg / MönsterVitt
Antal rutor11x6 rutor
Garanti10 år
STANDARD 100 by OEKO-TEX®Klass I - Inga skadliga ämnen. Testad och godkänd bl.a. för spädbarn.
NOMITEJA, Allergitestad - Helt kvalsterfritt och godkänd för astmatiker. Allergivänlig produkt
Downafresh® greenLine100% renat dun - Europas strängaste krav för duntillverkning och tvätt. Garanterar en ren produkt.
TvättKan tvättas vid 60 grader. Måste torktumlas - LÄS VÅR TVÄTTGUIDE
Tillverkat iDanmark