Fri Frakt över 800:- | Fri Retur | Klarna & Swish

Engmo Dun

Cecilia 3-kammar Hotell Dunkudde 50x90 cm Medium

  • 1469:-
  • 1175:-

Engmo duns kundfavorit Cecilia är en stabil och ytmjuk dunkudde med fina myskanddun och fjädrar för en stabil men ytmjuk känsla. Kudden är indelad i 3 kammare m... Läs mer

Leveranstid: 1-4 dagar
Handla tryggt - Säkra betalningar
Payment with Klarna Payment with Swish
Artikelnummer: C6103-471017-99900EM
Dela

Engmo duns kundfavorit Cecilia har äntligen kommit som hotellkudde i 50x90 cm. Cecilia är en stabil och ytmjuk dunkudde med fina myskanddun och fjädrar för en stabil men ytmjuk känsla. Kudden är indelad i 3 kammare med en fastare kärna för stabilitet och en yttre kärna med mjukare dun för kuddens formbarhet och mysfaktor.


Varför ska jag köpa just denna dunkudden?

  • Allergivänlig
  • Finns i 2 höjder - Medium och Hög
  • Passar dig som sover på sida eller rygg
  • 3 års garanti
  • Nomite - Allergivänligt tyg, kvalsterfri produkt
  • Downafresh greenline - garanti för en ren kvalitetsprodukt, tillverkad med de strängaste tvättkrav som finns i Europa.
  • OEKO-TEX - Standard 100, Klass 1 strängaste krav
  • Bomullscambric med hög trådtäthet 310 Tc


Hur känns Dunkudden?

Cecilia har en fastare kärna i mitten med högre andel fjäder för att skapa stabilitet i kudden samtidigt som de yttre delarna har högre andel dun för en bättre följsamhet och ytmjukhet. En stabil dunkudde där du inte sjunker ned för mycket med huvudet även om dunkuddar ger en mjukare känsla. Den är lätt att puffa till och håller sin form väldigt bra. Höjden du ska välja beror på din sovposition, väljer du en medium kudde passar det bäst för dig som sover på rygg eller sida, hur bra den passar på sidan beror på hur mycket du sjunker ned i din säng.


Välj rätt höjd på kudden!

Cecilia Medium 50x90cm - För dig som sover på sidan eller rygg

Cecilia Hög -  Extra fluffig, Passar bäst till dig som sover på sidan


Vad innebär 3 kammarkudde?

En kudde med 3 kammare är fylld med stödjande små fjädrar och dun i kärnan medans de yttre lagren är fyllda med härliga, mjuka dun. Det innebär att kudden får en bra stadga och formar sig bra för din nacke. Fjäderns egenskap är att skapa stadga och spänst medans dunet tillför följsamhet, mjukhet och mycket god andningsförmåga.

Fördelningen av dunet och fjädrarna i kudden består av, Yttre kammarna myskanddun 90% dun, 10% fjäder och inre kammaren består av 30% myskanddun och 70% fjädrar.


Vart kommer dunet ifrån?

Engmo dun använder endast dun från Europa och lyder under EU:s strikta djurskyddslagar. Deras spårbarhetssystem dokumenterar alltid dunets ursprung, var dom köpt det och hur transporten gått till. Engmo dun uppfyller alltid de hårda krav som ställs på dunproduktion genom deras samarbete med externa övervakningsorganisationer. 


Är kudden allergivänlig?

JA, den är allergivänlig och är uppmärkt med NOMITE som innebär att du som kvalsterallergiker eller astmatiker kan använda produkten bekymmersfritt. Det ger en garanti att produkten är kvalsterfri och att inga kvalster kan ta sig in genom yttertyget då produkten är så pass tättvävd. Läs gärna mer i vår Allergi guide där vi förklarar mer ingående om allergier och vad man ska tänka på men även vilka märkningar man ska hålla ett öga på och vad dom innebär. STANDARD 100 by OEKO-TEX® , Engmo dun har valt att certifiera i enlighet med de strängaste kraven i klass I, vilket innebär att produkterna kan rekommenderas till barn under 3 år.


Hur väljer jag rätt kudde?

Läs gärna vår Kuddguide som hjälper dig och går igenom 4 viktiga steg

Där går vi igenom vilken höjd på kudden som passar till din sov position, hur rätt kudde ska kännas och vara ergonomiskt.


BeskrivningCecilia Medium dunkudde
SerieCecilia - Engmo dun
HöjdMedium, Hög
Storlekar50×90 cm.
FyllningMyskanddun & Småfjäder
Fyllnadsvikt
Bärighet3-kammare: 
Dun och fjäderKlass 1 (bäst av tre klasser) (EN12934)
Fyllningens ursprungEuropa, Spårbart dun
Tyg100% bomullscambric/twill, vitt, NE 60/60, Ränder TC 310 / Slät TC280
Färg / Mönster2 sidor: Vitt Slät / Vita ränder
Konstruktion3-kammare
Garanti3 år
STANDARD 100 by OEKO-TEX®Klass I - Inga skadliga ämnen. Testad och godkänd bl.a. för spädbarn.
NOMITEJA, Allergitestad - Helt kvalsterfritt och godkänd för astmatiker. Allergivänlig produkt
Downafresh® greenLine100% renat dun - Europas strängaste krav för duntillverkning och tvätt. Garanterar en ren produkt.
TvättTvättas i 60 grader. Måste torktumlas - LÄS VÅR TVÄTTGUIDE
Tillverkat iDanmark