Fri Frakt över 800:- | Fri Retur | Klarna & Swish

Engmo Dun

Astrid duntäcke Fryser Ibland, Medelvarmt 150x210 cm

 • 4659:-
 • 3727:-

Duntäcket Astrid ifrån Engmo dun är ett ovanligt elegant och välsytt täcke med speciellt utvalda gåsdun för dig som söker ett fluffigt medelvarmt året om täcke.... Läs mer

Leveranstid: 1-4 dagar
Handla tryggt - Säkra betalningar
Payment with Klarna Payment with Swish
Artikelnummer: E6154-691017-95500EM
Dela

Duntäcket Astrid ifrån Engmo dun är ett ovanligt elegant och välsytt täcke med speciellt utvalda gåsdun i ett vitrandigt tyg av mjuk bomull. Jag fryser ibland Medium täcke innebär att täcket är fluffigt och fyllt med fluffiga stora gåsdunbollar, ett perfekt året om täcke som är lagom varmt.

- Storleken 150x210 är svensk standard och passar till ett enkelt påslakan för en person.


Varför ska jag köpa just detta duntäcke?

 • 100% Fluffigt Gåsdun
 • 10 års garanti
 • För dig som fryser ibland
 • Ett av våra lyxigaste täcken
 • Fluffigt täcke
 • Perfekt året om täcke
 • Allergivänlig - NOMITE
 • Bärighet 12
 • Bomullscambric med hög trådtäthet 310 Tc
 • OEKO-TEX - Standard 100, Klass 1 strängaste krav
 • Downafresh greenline - garanti för en ren kvalitetsprodukt, tillverkad med de strängaste tvättkrav som finns i Europa.


Hur känns Duntäcket?

Jag fryser aldrig innebär att täcket har en medium värmenivå. Astrid har 100% stora fluffiga gåsdunbollar som gör täcket väldigt ombonande och fluffigt. Ett väldigt lyxigt täcke som ligger som ett tyngdlöst moln ovanpå dig och är kanske det mysigaste täcket vi provat. Täcket passar som ett året om täcke och har bra isoleringsförmåga på vintern när det blir extra kallt. Duntäcket är uppdelat i 8x8 rutor för att materialet ska vara lagom fördelat och dunet ska kunna isolera och andas på ett bra sätt. 


10 års garanti, ett täcke som håller länge

Kvalitets täcken håller längre. Om du sköter ditt duntäcke kan det faktiskt hålla i många år. Engmo Dun har alltid hela 10 års garanti på alla duntäcken, kvalitet ska hålla länge. Garantin gäller material- och fabrikationsfel vid normal användning och korrekt skötsel. Läs gärna våra Tvättråd och Skötselråd för att du ska få ut så lång hållbarhet som möjligt på ditt duntäcke.


Är täcket fluffigt?

JA, De fluffigaste täckena är också de allra varmaste, mer fyllning innebär alltså fluffigare täcke, Astrid jag fryser ibland 150x210 500 gram gåsdun. Lyxig, tyngdlös fluffig molnkänsla som känns totalt tyngdlös ovanpå en. Detta är ett täcke man verkligen unnar sig.. För att känna efter ordentligt rekommenderar vi att du stoppar in täcket i påslakanet, där får man den bästa känslan. Dun är viktlöst och tar man i dun kan du klämma 100gram mellan händerna som känns nästan obefintligt. 


Vart kommer dunet ifrån?

Engmo dun använder endast dun från Europa och lyder under EU:s strikta djurskyddslagar. Deras spårbarhetssystem dokumenterar alltid dunets ursprung, var dom köpt det och hur transporten gått till. Engmo dun uppfyller alltid de hårda krav som ställs på dunproduktion genom deras samarbete med externa övervakningsorganisationer. 


Är täcket allergivänligt?

JA, den är allergivänlig och är uppmärkt med NOMITE som innebär att du som kvalsterallergiker eller astmatiker kan använda produkten bekymmersfritt. Det ger en garanti att produkten är kvalsterfri och att inga kvalster kan ta sig in genom yttertyget då produkten är så pass tättvävd. Läs gärna mer i vår Allergi guide där vi förklarar mer ingående om allergier och vad man ska tänka på men även vilka märkningar man ska hålla ett öga på och vad dom innebär. STANDARD 100 by OEKO-TEX® , Engmo Dun har valt att certifiera i enlighet med de strängaste kraven i klass I, vilket innebär att produkterna kan rekommenderas till barn under 3 år.


Hur väljer jag rätt täcke?

Läs gärna vår Guide: 4 tips vid köp av Täcke  som går igenom 4 viktiga saker att ha i åtanke.


BeskrivningLyxigt gåsduntäcke ifrån Engmo Dun
SerieAstrid Noble- Engmo Dun
VärmenivåJag fryser ibland - Medium
Storlekar150x210 finns även i 220x220
FyllningGåsdun 
Fyllnadsvikt500 gram  100% Gåsdun
Bärighet800 (tidigare 12) (EN12130 pass 1003)
Dun och fjäderKlass 1 (bäst av tre klasser) (EN12934)
Fyllningens ursprungEuropa
Tyg100% Bomullscambric/twill (Ne60/60)  Ränder: TC310 - Slät: TC280
Färg / MönsterVitt
Antal rutor6x8 rutor
Garanti10 år
STANDARD 100 by OEKO-TEX®Klass I - Inga skadliga ämnen. Testad och godkänd bl.a. för spädbarn.
NOMITEJA, Allergitestad - Helt kvalsterfritt och godkänd för astmatiker. Allergivänlig produkt
Downafresh® greenLine100% renat dun - Europas strängaste krav för duntillverkning och tvätt. Garanterar en ren produkt.
TvättKan tvättas vid 60 grader. Måste torktumlas - LÄS VÅR TVÄTTGUIDE
Tillverkat iDanmark