Fri Frakt över 800:- | Fri Retur | Klarna & Swish

Engmo Dun

Astrid Duntäcke fryser aldrig Svalt 150x210 cm

 • 3499:-
 • 2799:-

Engmo Dun Astrid duntäcke fryser aldrig är ett svalt enkeltäcke 150x210 för dig som söker ett sommartäcke av högsta kvalitet. Tillverkad i Skandinavien, hög and... Läs mer

Leveranstid: 1-4 dagar
Handla tryggt - Säkra betalningar
Payment with Klarna Payment with Swish
Artikelnummer: E6168-691017-95300EM
Dela

Duntäcket Astrid ifrån Engmo dun är ett ovanligt elegant och välsytt täcke med speciellt utvalda gåsdun i ett vitrandigt tyg av mjuk bomull. Jag fryser aldrig, Svalt täcke innebär att täcket är tunt,  nästan viktlöst, och passar perfekt till dig som alltid är varm och aldrig fryser.

- Storleken 150x210 är svensk standard och passar till ett enkelt påslakan för en person.


Varför ska jag köpa just detta duntäcke?

 • 100% Fluffigt Gåsdun
 • 10 års garanti
 • För dig som aldrig fryser
 • Svalt täcke
 • Ett av våra lyxigaste täcken
 • Allergivänlig - NOMITE
 • Bomullscambric med hög trådtäthet 310 Tc
 • OEKO-TEX - Standard 100, Klass 1 strängaste krav
 • Downafresh greenline - garanti för en ren kvalitetsprodukt, tillverkad med de strängaste tvättkrav som finns i Europa.


Hur känns Duntäcket?

Astrid extra svalt duntäcke är till för dig som alltid är varm och aldrig fryser helt enkelt. Ett perfekt sommartäcke också då den isolerar bra med hög kvalitet på gåsdunet men är gjord för att vara svalare. Täcket ligger viktlöst ovanpå en och är tunnare. Duntäcket är uppdelat i 6x8 rutor för att materialet ska vara lagom fördelat och dunet ska kunna isolera och andas på ett bra sätt. 


10 års garanti, ett täcke som håller länge

Kvalitets täcken håller längre. Om du sköter ditt duntäcke kan det faktiskt hålla i många år. Engmo Dun har alltid hela 10 års garanti på alla duntäcken, kvalitet ska hålla länge. Garantin gäller material- och fabrikationsfel vid normal användning och korrekt skötsel. Läs gärna våra Tvättråd och Skötselråd för att du ska få ut så lång hållbarhet som möjligt på ditt duntäcke.


Är täcket fluffigt?

De fluffigaste täckena är också de allra varmaste, mer fyllning innebär alltså fluffigare täcke, Astrid fryser aldrig 150x210 är fyll med 300 gram gåsdun. Då täcket är skapt för att vara svalt är det inget fluffigt täcke utan tunnare även om de större gåsdunbollarna hjälper till att fluffa till lite. Du tappar däremot inte mysfaktorn helt i detta täcke såsom i det extra svala eftersom du har mycket mer fyllning och gåsdunen är extra stora och skapar en mer ombonad känsla.  För att känna efter ordentligt rekommenderar vi att du stoppar in täcket i påslakanet, där får man den bästa känslan. Dun är viktlöst och tar man i dun kan du klämma 100gram mellan händerna som känns nästan obefintligt. 


Vart kommer dunet ifrån?

Engmo dun använder endast dun från Europa och lyder under EU:s strikta djurskyddslagar. Deras spårbarhetssystem dokumenterar alltid dunets ursprung, var dom köpt det och hur transporten gått till. Engmo dun uppfyller alltid de hårda krav som ställs på dunproduktion genom deras samarbete med externa övervakningsorganisationer. 


Är täcket allergivänligt?

JAden är allergivänlig och är uppmärkt med NOMITE som innebär att du som kvalsterallergiker eller astmatiker kan använda produkten bekymmersfritt. Det ger en garanti att produkten är kvalsterfri och att inga kvalster kan ta sig in genom yttertyget då produkten är så pass tättvävd. Läs gärna mer i vår Allergi guide där vi förklarar mer ingående om allergier och vad man ska tänka på men även vilka märkningar man ska hålla ett öga på och vad dom innebär. STANDARD 100 by OEKO-TEX® , Engmo Dun har valt att certifiera i enlighet med de strängaste kraven i klass I, vilket innebär att produkterna kan rekommenderas till barn under 3 år.


Hur väljer jag rätt täcke?

Läs gärna vår Guide: 4 tips vid köp av Täcke  som går igenom 4 viktiga saker att ha i åtanke.


BeskrivningLyxigt gåsduntäcke ifrån Engmo Dun
SerieAstrid Noble- Engmo Dun
VärmenivåSvalt - för dig som alltid är varm / aldrig fryser
Storlekar150x210 finns även i 220x220
FyllningGåsdun 
Fyllnadsvikt300 gram  100% Gåsdun
Bärighet800 (tidigare 12) (EN12130 pass 1003)
Dun och fjäderKlass 1 (bäst av tre klasser) (EN12934)
Fyllningens ursprungEuropa
Tyg100% Bomullscambric/twill (Ne60/60)  Ränder: TC310 - Slät: TC280
Färg / MönsterVitt
Antal rutor6x8 rutor genomsydd
Garanti10 år
STANDARD 100 by OEKO-TEX®Klass I - Inga skadliga ämnen. Testad och godkänd bl.a. för spädbarn.
NOMITEJA, Allergitestad - Helt kvalsterfritt och godkänd för astmatiker. Allergivänlig produkt
Downafresh® greenLine100% renat dun - Europas strängaste krav för duntillverkning och tvätt. Garanterar en ren produkt.
TvättKan tvättas vid 60 grader. Måste torktumlas - LÄS VÅR TVÄTTGUIDE
Tillverkat iDanmark