Fri Frakt över 800:- | Fri Retur | Klarna & Swish

Mille Notti

Satina Underlakan Grön 180x270

  • 1295:-

Tidlös lyx i silkeslen satin ? följsam och mjuk med en underbar lyster. Underlakanet är sytt med en vacker bred fäll på huvudändan och kan därför med fördel anv... Läs mer

Leveranstid: 4-8 dagar
Handla tryggt - Säkra betalningar
Payment with Klarna Payment with Swish
Artikelnummer: 20058007-180270
Dela

Tidlös lyx i silkeslen satin ? följsam och mjuk med en underbar lyster. Underlakanet är sytt med en vacker bred fäll på huvudändan och kan därför med fördel användas som överlakan. Mille Nottis sängkläder i satin ger en ljuvligt silkeslen känsla. Mille Notti väver vår satin av 100 procent kammad bomull. Det innebär att bomullen kammats så att enbart de långa starka fibrerna återstår vilket är en förutsättning för att skapa en satinväv av yppersta kvalitet. Satin upplevs som något varmare och passar därför extra bra om du lätt blir frusen under årets kalla månader. Att stryka eller mangla sängkläder i satin lyfter fram dess vackra glans samt gör den blanka ytan mer tålig och smutsavvisande. Satina tillhör Mille Notti Timeless Collection och finns även i påslakan/örngott.


Storleken 180x270 - Passar till enkelsäng 80x200/210, 90x200/210, 105x200/210

  • Kammad bomull
  • Satinväv
  • Silkeslen känsla
  • Finns i flertal färger
  • 340 Tc
  • Slätt lakan som du viker in under bäddmadrassen

SLÄTA UNDERLAKAN FLAT SHEETS
Ett klassiskt slätt lakan som viks in runt bäddmadrassen. Du väljer storlek efter din säng och lägger till cirka 30 cm på varje sida för att enkelt kunna vika in under madrassen.

Vad är satin?
En satin väv, vävs tätt med en tråd över, och tre eller fler under, vilket ger en väv som kännetecknas av mjukhet, fint fall och lyster. Den är samtidigt något skörare än en percale-väv.

Vad utmärker Mille Nottis satin?
Mille Notti väver vår satin av 100 procent finkammad bomull. Det innebär att bomullen kammats så att enbart de långa starka fibrerna återstår ? en förutsättning för att skapa satin av finaste kvalitet. Mille Nottis sängkläder är av högsta klass med en trådtäthet från 340 till 800 trådar per kvadrattum. Ju högre trådtäthet desto mer exklusiv satin, men framför allt skapar de olika trådtätheterna olika egenskaper hos tyget. Mille Notti har testat oss fram i många år för att få fram exakt den balans och förfining man eftersträvar med sin satin.

Hur känns den att sova i?
Ljuvligt mjuk och lyxig! Omfamnande och elegant, med en lyster som drar blickarna till sig. Satin upplevs som något varmare och passar därför extra bra om du lätt blir frusen, eller under årets kalla månader. Du kan knappast sova i något finare ? den silkeslena mjukheten känns fylligare och lyxigare och måste helt enkelt upplevas.

Hur sköter jag om mina sängkläder i satin?
Satin kräver mer omsorg än percale och linne. Tvätta i maskin, sträck och häng upp. För att bibehålla deras kvalitet rekommenderar vi att du stryker eller manglar medan tyget är fuktigt. Då pressas fibrerna ner vilket framhäver och bevarar tygets lyster och glans. Du ska inte torktumla satin.