Fri Frakt över 800:- | Fri Retur | Klarna & Swish

Mille Notti

Nuvola Underlakan Vit 180x270

  • 1995:-

Nuvola är en juvel bland sängkläder – Mille Nottis mest exklusiva underlakan i kammad bomullssatin med hela 800 trådar per tum. Känslan blir silkeslen med en vi... Läs mer

Leveranstid: 6-8 dagar
Handla tryggt - Säkra betalningar
Payment with Klarna Payment with Swish
Artikelnummer: 20043001-180270
Dela

Nuvola är en juvel bland sängkläder – Mille Nottis mest exklusiva underlakan i kammad bomullssatin med hela 800 trådar per tum. Känslan blir silkeslen med en viss krispighet och tyget har en fantastisk lyster. Designen är elegant och sofistikerad och lakanet är sytt med en dekorativ bård upptill och kan därför med fördel även användas som överlakan. Satinväven görs av 100% kammad bomull. Det innebär att bomullen kammats så att enbart de långa starka fibrerna återstår vilket är en förutsättning för att skapa en satinväv av yppersta kvalitet. Att stryka eller mangla sängkläder i satin lyfter fram dess vackra glans samt gör den blanka ytan mer tålig och smutsavvisande.

Mille Nottis Nuvola finns även i påslakan och örngott


Storleken 180x270 - Passar till enkelsäng 80x200/210, 90x200/210, 105x200/210

  • Finkammad bomull
  • Satinväv
  • Silkeslen känsla
  • Finns i flertal färger
  • 800 Tc
  • Lyxigt underlakan i högsta kvalitet
  • Slätt lakan som du viker in under bäddmadrassen


SLÄTA UNDERLAKAN – FLAT SHEETS
Ett klassiskt slätt lakan som viks in runt bäddmadrassen. Du väljer storlek efter din säng och lägger till cirka 30 cm på varje sida för att enkelt kunna vika in under madrassen. Tips! Välj en större storlek om du vill vika det runt en högre kontinental madrass.

Vad är satin?
En satin väv, vävs tätt med en tråd över, och tre eller fler under, vilket ger en väv som kännetecknas av mjukhet, fint fall och lyster. Den är samtidigt något skörare än en percale-väv.

Vad utmärker Mille Nottis satin?
Mille Notti väver vår satin av 100 procent finkammad bomull. Det innebär att bomullen kammats så att enbart de långa starka fibrerna återstår – en förutsättning för att skapa satin av finaste kvalitet. Mille Nottis sängkläder är av högsta klass med en trådtäthet från 340 till 800 trådar per kvadrattum. Ju högre trådtäthet desto mer exklusiv satin, men framför allt skapar de olika trådtätheterna olika egenskaper hos tyget. Mille Notti har testat oss fram i många år för att få fram exakt den balans och förfining man eftersträvar med sin satin.

Hur känns den att sova i?
Ljuvligt mjuk och lyxig! Omfamnande och elegant, med en lyster som drar blickarna till sig. Satin upplevs som något varmare och passar därför extra bra om du lätt blir frusen, eller under årets kalla månader. Du kan knappast sova i något finare – den silkeslena mjukheten känns fylligare och lyxigare och måste helt enkelt upplevas.

Hur sköter jag om mina sängkläder i satin?
Satin kräver mer omsorg än percale och linne. Tvätta i maskin, sträck och häng upp. För att bibehålla deras kvalitet rekommenderar vi att du stryker eller manglar medan tyget är fuktigt. Då pressas fibrerna ner vilket framhäver och bevarar tygets lyster och glans. Du ska inte torktumla satin.