Fri Frakt över 800:- | Fri Retur | Klarna & Swish

Mille Notti

Lino Örngott Sand 60x80

  • 945:-

Underbart mjukt och tvättat linne , lätt skrynkligt som ger ett avslappnat och modernt intryck. Linne är ett slitstarkt material som anpassar sig efter temperat... Läs mer

Leveranstid: 6-8 dagar
Handla tryggt - Säkra betalningar
Payment with Klarna Payment with Swish
Artikelnummer: 20105019-6080
Dela

Underbart mjukt och tvättat linne , lätt skrynkligt som ger ett avslappnat och modernt intryck. Linne är ett slitstarkt material som anpassar sig efter temperaturen och är därför skönt att sova i under alla säsonger. Det blir lätt en bestående favorit i sängen. Linne blir bara lenare och skönare ju mer det tvättas. Påslakanet och örngottet i 100% tvättat linne. Påslakanet har en öppning med dold dragkedja som håller täcket snyggt på plats och ger ett stilrent intryck. Örngottet har överlappning på baksidan. Lino tillhör Mille Notti Contemporary Collection.

Storleken 50x60 passar till en vanlig svensk standard kudde.

  • 100% tvättat linne
  • Tillverkat i Portugal
  • Tvätta i 60 grader
  • Lent och svalt material
  • Lätt skrynkligt för en mysig känsla
  • Färg: Sand


Vad är linne?
Linne tillverkas av växten lin – av fina fibrer i dess stjälk och rötter. Plantan torkas och repas samt blötläggs och rensas från frön och korta fibrer. Slutligen kan linet spinnas och vävas till vackra tyger. Väven är något glesare än percale och satin.

Vad utmärker Mille Nottis linne?
Deras sängkläder är vävda av 100 procent lin, vilket krävs för att skapa linne av hög kvalitet. Det är vanligt att blanda in bomull i linne, men då går själva linnekvaliteten och dess egenskaper förlorade. Linet vi använder växer och skördas i Frankrike och sängkläderna sys i Portugal. 100-procentigt linne är hållbart och en fantastiskt skön kvalitet.

Hur känns det att sova i?
En skön naturlig lyx med känsla av tyngd. Tyget har en fyllighet som bara äkta linne kan ge, och som skänker en sällsamt fin hudkontakt. Linne leder bort fukt och andas, det värmer när det är kallt och svalkar när det är varmt, vilket gör att linne passar att sova i året om. Mille Nottis linne är tvättat, en process vid tillverkningen, vilket gör det extra mjukt och skönt. Det ger också den lätt skrynkliga linnekänslan. 

Hur sköter jag om mina sängkläder i linne?
De är lättskötta. Tvätta i maskin, sträck och häng upp dem. Undvik torktumling för att inte slita på linfibern. De går att torktumla på medelvärme för att få en mjukare känsla om man önskar det.