Fri Frakt över 800:- | Fri Retur | Klarna & Swish

Mille Notti

Satina Kuvertsytt Lakan EKO Vit 160x200

  • 1745:-

Tidlös lyx i silkeslen satin ? följsam och mjuk med en underbar lyster. Underlakanet är sytt med en vacker bred fäll på huvudändan och kan därför med fördel anv... Läs mer

Leveranstid: 1-4 dagar
Handla tryggt - Säkra betalningar
Payment with Klarna Payment with Swish
Artikelnummer: 20140001-160200
Dela

Tidlös lyx i silkeslen satin ? följsam och mjuk med en underbar lyster. Underlakanet är sytt med en vacker bred fäll på huvudändan och kan därför med fördel användas som överlakan. Mille Nottis sängkläder i satin ger en ljuvligt silkeslen känsla. Mille Notti väver vår satin av 100 procent kammad bomull. Det innebär att bomullen kammats så att enbart de långa starka fibrerna återstår vilket är en förutsättning för att skapa en satinväv av yppersta kvalitet. Satin upplevs som något varmare och passar därför extra bra om du lätt blir frusen under årets kalla månader. Att stryka eller mangla sängkläder i satin lyfter fram dess vackra glans samt gör den blanka ytan mer tålig och smutsavvisande. Satina tillhör Mille Notti Timeless Collection och finns även i påslakan/örngott.

Lakanet är sytt som ett kuvert och kallas även kuvertlakan, vilket innebär att du drar på lakanet som sedan sitter perfekt på din bäddmadrass. Det ger ett elegant och nybäddat intryck som består, även om du vänder och vrider dig i sängen sitter lakanet på sin plats. Passar madrasser som är upp till 10 cm. Du väljer samma storlek på ditt lakan som du har på din bäddmadrass.


Produkten är certifierad av GOTS (Global organic textile standard) vilket säkerställer materialets ekologiska status samt att sociala och miljömässiga krav uppfylls genom hela leverantörskedjan.


  • 100% Ekologisk finkammad bomull
  • GOTS
  • Satinväv
  • Silkeslen känsla
  • 340 Tc
  • Kuvertsytt lakan sitter på plats hela natten
  • Träs på runt din bäddmadrass och sitter perfekt


KUVERTSYDDA UNDERLAKAN ? ENVELOPE SHEETS
Ett dra-på-lakan som sitter perfekt på din bäddmadrass. Lakanet är sytt som ett kuvert, utan resår, och passar bäddmadrasser som är upp till 10 cm höga. Ett bra val även till ställbar säng. Du väljer samma storlek på lakan som du har på din bäddmadrass, det vill säga 180x200 om du har en 180x200cm bred säng. 

Varför ska du välja ett kuvertsytt underlakan?
Ett kuvertsytt lakan håller sig perfekt slätt på din bäddmadrass , även om du vrider och vänder dig i sängen. Du får ett härligt nybäddat intryck hela tiden, har du vält köpt ett kuvertsytt underlakan så byter du aldrig till ett slätt igen. Finns i vitt i högklassiga kvaliteter satin och percale. 

Vad är satin?
En satin väv, vävs tätt med en tråd över, och tre eller fler under, vilket ger en väv som kännetecknas av mjukhet, fint fall och lyster. Den är samtidigt något skörare än en percale-väv.

Vad utmärker Mille Nottis satin?
Mille Notti väver vår satin av 100 procent finkammad bomull. Det innebär att bomullen kammats så att enbart de långa starka fibrerna återstår ? en förutsättning för att skapa satin av finaste kvalitet. Mille Nottis sängkläder är av högsta klass med en trådtäthet från 340 till 800 trådar per kvadrattum. Ju högre trådtäthet desto mer exklusiv satin, men framför allt skapar de olika trådtätheterna olika egenskaper hos tyget. Mille Notti har testat oss fram i många år för att få fram exakt den balans och förfining man eftersträvar med sin satin.

Hur känns den att sova i?
Ljuvligt mjuk och lyxig! Omfamnande och elegant, med en lyster som drar blickarna till sig. Satin upplevs som något varmare och passar därför extra bra om du lätt blir frusen, eller under årets kalla månader. Du kan knappast sova i något finare ? den silkeslena mjukheten känns fylligare och lyxigare och måste helt enkelt upplevas.

Hur sköter jag om mina sängkläder i satin?
Satin kräver mer omsorg än percale och linne. Tvätta i maskin, sträck och häng upp. För att bibehålla deras kvalitet rekommenderar vi att du stryker eller manglar medan tyget är fuktigt. Då pressas fibrerna ner vilket framhäver och bevarar tygets lyster och glans. Du ska inte torktumla satin.