Fri Frakt över 800:- | Fri Retur | Klarna & Swish

Mille Notti

Nuvola Påslakan Sand 150x210 800tc

  • 2895:-
  • 2027:-

Nuvola är en juvel bland sängkläder – vårt mest exklusiva påslakan och örngott i kammad bomullssatin med hela 800 tc, trådar per tum. Känslan blir silkeslen med... Läs mer

Leveranstid: 1-4 dagar
Handla tryggt - Säkra betalningar
Payment with Klarna Payment with Swish
Artikelnummer: 20041019-15021020041019-150210

Nuvola är en juvel bland sängkläder – vårt mest exklusiva påslakan och örngott i kammad bomullssatin med hela 800 tc, trådar per tum. Känslan blir silkeslen med en viss krispighet och tyget har en fantastisk lyster. Designen är elegant och sofistikerad med dekorativ brodyr i ram runt både påslakan och örngott. Påslakanet försluts nertill med knytband. Örngottet är sytt med en 4 cm vinge och överlappning på baksidan. Bädda gärna med många kuddar för ett vackert och ombonat intryck. Mille Notti väver sin satin av 100 procent kammad bomull. Det innebär att bomullen kammats så att enbart de långa starka fibrerna återstår vilket är en förutsättning för att skapa en satinväv av yppersta kvalitet. Att stryka eller mangla sängkläder i satin lyfter fram dess vackra glans samt gör den blanka ytan mer tålig och smutsavvisande. 

Storleken 150x210 passar till ett vanligt svenskt standardtäcke

OBS! Påslakan och Örngott säljs separat, det ingår inga örngott.

  • Finkammad långfibrig bomull
  • Silkeslen satinväv
  • Härlig lyster & mjukhet
  • Mille Nottis Lyxigaste påslakan
  • 800 tc
  • Tillverkas i Portugal
  • Nuvola finns även i underlakan
  • Förslutning: Knytband


Vad är satin?
Satin vävs tätt med en tråd över, och tre eller fler under, vilket ger en väv som kännetecknas av mjukhet, fint fall och lyster. 

Vad utmärker Mille Nottis satin?
Mille Notti väver sin satin av 100 procent finkammad bomull. Det innebär att bomullen kammats så att enbart de långa starka fibrerna återstår – en förutsättning för att skapa satin av finaste kvalitet. Mille Nottis sängkläder är av högsta klass med en trådtäthet från 340 till 800 trådar per kvadrattum. Ju högre trådtäthet desto mer exklusiv satin, men framför allt skapar de olika trådtätheterna olika egenskaper hos tyget. Mille Notti har testat sig fram i många år för att få fram exakt den balans och förfining man eftersträvar med sin satin.

Hur känns den att sova i?
Ljuvligt mjuk och lyxig! Omfamnande och elegant, med en lyster som drar blickarna till sig. Satin upplevs som något varmare och passar därför extra bra om du lätt blir frusen, eller under årets kalla månader. Du kan knappast sova i något finare – den silkeslena mjukheten känns fylligare och lyxigare och måste helt enkelt upplevas.

Hur sköter jag om mina sängkläder i satin?
Satin kräver mer omsorg än percale och linne. Tvätta i maskin, sträck och häng upp. För att bibehålla deras kvalitet rekommenderar vi att du stryker eller manglar medan tyget är fuktigt. Då pressas fibrerna ner vilket framhäver och bevarar tygets lyster och glans. Du ska inte torktumla satin.