Fri Frakt över 800:- | Fri Retur | Klarna & Swish

Engmo Dun

Astrid Fast & Hög Hotell dunkudde 50x90 cm

 • 2189:-
 • 1751:-

Engmo duns finaste kuddserie Noble Astrid med gåsdun som är stora och luftiga vilket ger underbara dunkuddar. Dunkudden för dig som vill ha en fast men fluffig ... Läs mer

Leveranstid: 1-4 dagar
Handla tryggt - Säkra betalningar
Payment with Klarna Payment with Swish
Artikelnummer: C6100-471017-67900EM
Dela

Engmo duns finaste kuddserie Noble Astrid med gåsdun som är stora och luftiga vilket ger underbara dunkuddar. Dunkudden för dig som vill ha en fast men fluffig kudde. Vila riktigt mjukt på Astrid Mjuk & Hög, Mjuk & Låg eller få en lite fastare känsla med Astrid Fast & Hög.


Varför ska jag köpa just denna dunkudden?

 • Storlek: 50x90 cm extra bred hotellkudde
 • Dunkudden för dig som vill en fast & fluffig dunkudde 
 • Ytmjuk med stadga så du inte sjunker igenom
 • Passar dig som sover på sidan
 • Bomullscambric med hög trådtäthet 310 Tc
 • 3 års garanti
 • Nomite - Allergivänligt tyg, kvalsterfri produkt
 • Downafresh greenline - garanti för en ren kvalitetsprodukt, tillverkad med de strängaste tvättkrav som finns i Europa.
 • OEKO-TEX - Standard 100, Klass 1


Hur känns Engmo duns lyxigaste dunkudde?

Engmo duns finaste kuddserie levererar en känsla av lyxig känsla som måste upplevas. Den fastare modellen av Astrid serien har en högre andel fjäder och skapar en stabilare stadga i kudden där du sjunker ned men fjädern tar emot och skapar motspänst så du inte sjunker igenom kudden. Fjäderns egenskap är att skapa stadga och spänst medans det fluffiga gåsdunet tillför följsamhet, mjukhet och mycket god andningsförmåga. Höjden ska du basera på vad som passar dig och vilken sov position du har. Astrid Fast och Hög passar bäst för dig som sover på sidan eftersom man behöver en högre kudde för att fylla ut mellan nacke och madrass. Sover du på rygg kan den bli för hög beroende på hur fast din säng är, ju mer du sjunker ned i sängen desto lägre kudde behöver man. 

OBS, en dunkudde är aldrig fast, den är alltid mjuk i sitt grundutförande då materialet är mjukare i sin natur.


Vart kommer dunet ifrån?

Engmo dun använder endast dun från Europa och lyder under EU:s strikta djurskyddslagar. Deras spårbarhetssystem dokumenterar alltid dunets ursprung, var dom köpt det och hur transporten gått till. Engmo dun uppfyller alltid de hårda krav som ställs på dunproduktion genom deras samarbete med externa övervakningsorganisationer. 


Är kudden allergivänlig?

JA, den är allergivänlig och är uppmärkt med NOMITE som innebär att du som kvalsterallergiker eller astmatiker kan använda produkten bekymmersfritt. Det ger en garanti att produkten är kvalsterfri och att inga kvalster kan ta sig in genom yttertyget då produkten är så pass tättvävd. Läs gärna mer i vår Allergi guide där vi förklarar mer ingående om allergier och vad man ska tänka på men även vilka märkningar man ska hålla ett öga på och vad dom innebär. STANDARD 100 by OEKO-TEX® , Engmo dun har valt att certifiera i enlighet med de strängaste kraven i klass I, vilket innebär att produkterna kan rekommenderas till barn under 3 år.


Hur väljer jag rätt kudde?

Läs gärna vår Kuddguide som hjälper dig och går igenom 4 viktiga steg

Där går vi igenom vilken höjd på kudden som passar till din sov position, hur rätt kudde ska kännas och vara ergonomiskt.